De Taxateur

Wat doet een taxateur?

Vraagt u een hypotheek aan voor de aankoop van een bestaande woning? Dan bent u meestal verplicht om een taxatierapport aan te leveren. Dit moet opgesteld worden door een onafhankelijke taxateur. Dit is een taxateur die niet betrokken is bij de aankoop of verkoop van de woning.

Goed om te weten: Als u tegenwoordig een hypotheek aanvraagt, moet uw taxatierapport gevalideerd zijn. Het NWWI is een validatie instituut. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) biedt de zekerheid dat in het taxatierapport de juiste waarde van de woning is vermeld. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van taxaties door deze te controleren. Op de website van het NWWI leest u meer over het keurmerk. 

Waarom een taxateur:
Een hypotheek is een lening met uw huis als onderpand. Als u een hypotheek afsluit voor het aankopen van een bestaande woning is een taxatierapport verplicht. Omdat de geldverstrekker wil weten wat uw huis waard is
Wat doet een taxateur:
Een taxateur bepaalt de waarde van een woning. Dit doet hij door een grondige inspectie onder andere de constructie en staat van onderhoud van het huis. De ligging van het huis en de m3 inhoud en m2 woonoppervlak tellen ook mee. Op basis van zijn onderzoek bepaalt de taxateur de marktwaarde van uw woning.
Wat kost een taxateur:

Er zijn geen vaste tarieven voor taxateurs. Vraag uw taxateur naar zijn tarief voordat u de taxatie laat uitvoeren. Een gemiddelde NWWI taxatie kost bij ons tussen de €600,- en €750,-  all-in incl. btw. afhankelijk van het type opdracht.

Taxateur nodig?

Bij ons kantoor worden de taxaties uitgevoerd door Dennis Van Arendonk. Hij is u graag van dienst indien u een taxatierapport nodig heeft.